Kleuracademie voor bouwkunde

kleuradvies, workshop, kleur training, NCS, Munsell, kleurenleer, kleurpsychologie

Kleuracademie voor bouwkunde

Een ontdekkingsreis in de wereld van kleur. Kennis over kleurtechniek en kleurpsychologie maakt het ontwerpen van omgevingen leuker, creatiever, professioneler en veelzijdiger.

De kleuracademie voor bouwkunde is een opleidingsinstituut voor professionals die vormgeven aan omgevingen. 

Workshop, cursus en trainingen. Opleidingsaanbod voor professioneel kleurontwerpen. 

Beleving is steeds meer een hot item. Kleur als ontwerptool is het belangrijkste element om beleving inhoud te geven. De impact van de psychologische werking van kleur krijgt ook in de omgeving steeds meer aandacht. De reclamewereld was een van de eerste die de psychologie van kleur met succes toepast. In onze bebouwde omgeving kunnen we nog veel winst behalen om de welzijnsfactor te verhogen en kleur integraal als ontwerptool toe te passen en te communiceren.Workshop . Workshop

Doelgroep workshop, cursus en trainingen.

De cursus is in principe voor de professionele markt, zoals architecten, binnenhuisarchitecten, stylisten, schilders- en onderhoudsbedrijven, maar ook toegankelijk voor geïnteresseerden. De cursus wordt gegeven op MBO en VWO niveau. Indien mogelijk worden de groepen op deze verschillende niveaus samengesteld. Voor deelname aan de cursus is geen vooropleiding in kleur nodig. 

Cursusduur.

De cursussen hebben een duur van 3 tot 4 dagen, afhankelijk van de noodzakelijke kennis die nodig is om een solide basis te verwerven. Bij de cursus krijgt u een syllabus waarin de lesstof overzichtelijk is weergegeven.

Workshop, cursus en trainingen op maat of in company.

Staat uw cursus er nog niet bij, of wilt u graag een op maat gesneden cursus, neem dan gerust contact op.

Nieuwe cursusdata: Op verzoek. Voor de onderstaande cursussen zijn nog geen data ingepland, maar als u graag een van deze cursussen wilt volgen laat het mij weten, dan ga ik dit voor u organiseren. 

Reacties van Cursisten:

Ans Becks

“Wat ging er een wereld voor me open om te leren hoe je tot bijzondere kleurcombinaties kunt komen. 

Ik heb de cursus echt als een verrijking ervaren en ben erg enthousiast dit toe te gaan passen.”

Ans Becks

Inmiddels heb ik weer een cursus bij Marijke gevolgd waarbij we dieper op de kleurontwerpen in zijn gegaan en 

diverse toepassingen hebben geleerd. Na de opleiding kleurpsychologie bij Colour Comfort te hebben afgerond 

waren de cursussen voor mij een geweldige aanvulling en verrijking op alles wat ik tot nu toe met kleur heb gedaan 

Nicole Mochel

Kleur is een rode draad in mijn werkzame leven. Eerst in de textiel en nu al weer 10 jaar werkzaam als zelfstandig Kleur en Stijl consulent. In die 10 jaar heb ik me altijd verder verdiept in kleur, o.a de psychologie van kleur via de Colour Comfort Methode. Bij Marijke heb ik nu een extra verdieping gedaan waar ik naar op zoek was. Nog meer kleur achtergrond en inzichten. Leren werken met het NCS systeem om niet alleen met je kleur gevoel te werken maar deze ook technisch te onderbouwen. Naast Kleur oefeningen ook kleur ritmes maken en zo harmonie in kleurgebruik. Het waren drie geweldige dagen. Fijn om van Marijke te mogen leren, van gedachte te wisselen en te kijken naar Kleur! Marijke heeft zo veel kennis dat inspireert en ze staat open voor alle vragen die ze op haar eigen wijze met je bespreekt. Helemaal enthousiast ga ik door om de volgende cursus bij Marijke te gaan volgen. 

als Interieurstyliste en Kleuradviseur. Bedankt Marijke dat je deze verdieping voor mij hebt mogelijk gemaakt.

Nicole Mochel

Na het eerste cursus blok ben ik vrijwel direct doorgegaan met de verdieping, zeer interessant. Alles kennis die je hebt verkregen bij Marijke komt samen. Het technische systeem, je gevoel en eigen smaak, de uitzonderingen etc. Maar de meeste informatie krijg je als Marijke gaat vertellen waarom iets niet goed is, dan wel beter kan wat betreft kleur Harmonie en Ritme. Dat gaat zeer direct maar ik accepteer haar oprechtheid. Marijke deelt haar kleur kennis verkregen door meer dan 20 jaar ervaring en werken in en met kleur. Ga nu zelf oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Roberta Klaasen-Kooi 

Sas La Gaule Construction Lieudit Vèze F-63420 MAZOIRES

Ik heb bij Marijke de driedaagse cursus “Kleur en Interieur” gevolgd.
Ik heb Marijke leren kennen als een gepassioneerde en allround Kleurspecialist. Ze is bovendien heel enthousiast, nuchter en praktisch ingesteld. 
In de cursus neemt ze je mee op ontdekkingsreis in de wereld van kleur en ik kan zeggen dat dit een unieke ervaring is geweest.
De cursus is heel toegankelijk en praktijkgericht. Naast de theorie ga je zelf aan de slag met het maken van oefeningen om inzicht te krijgen in de kleurwetmatigheden die het NCS-systeem biedt en om objectief te gaan kijken naar kleur en deze te beoordelen. Tevens wordt er aandacht besteed aan de kleurpsychologie en er wordt een begin gemaakt op welke wijze je met kleur en kleurwetmatigheden een ontwerp kunt maken.
Het is natuurlijk niet mogelijk om in drie dagen Kleurspecialist te worden maar Marijke helpt je een eind op weg. Ik stond versteld van de kennis die ik in drie dagen heb vergaard.  
Ik heb een super leerzame cursus gehad. Een echte aanrader om inzicht te krijgen in het belang van kleur! Kleur is overal en is er niet toevallig. Kleur maakt een wezenlijk deel uit van ons bestaan en is een prachtig cadeau van moeder natuur.
  
Marijke, ontzettend bedankt voor jouw deskundigheid en betrokkenheid en niet te vergeten de heerlijke lunches. 

Maarten Bosch, BDGM Bosch duurzaam gebouw management

Bij Marijke heb ik veel mogen leren over kleur, samenhang en harmonie. Bij het inrichten van kantoren was dit voor mij altijd een beetje op gevoel, zonder systeem. Nu heb ik meer houvast. Nooit gedacht dat je dit in een systeem kan laten vallen waardoor het makkelijker wordt om kleuren op elkaar af te stemmen. Mooie cursus met bijzonder goed lesmateriaal. Dank voor je inzichten Marijke. 

Roel Vinke Memo-live

Om meer inzicht te krijgen in kleurgebruik voor mensen met dementie hebben wij een 3-daagse cursus gevolgd bij Marijke. Het was geweldig om te ervaren dat we gelijke ideeën hadden over de inrichting van PG-afdelingen. Marijke verdiept zich in onze materie en geeft op deze manier een toegesneden cursus. Met het NCS principe kunnen we nu een onderbouwd kleuradvies geven dat past bij bestaande kleuren van een afdeling en past bij de decoraties van Memo-live. Een zinvolle cursus die we direct in de praktijk kunnen toepassen.

Marleen Koesoemowidjojo Memo-Live

Ik heb drie hele fijne cursusdagen gehad, heel veel opgestoken Wat ons weer een stapje dichter brengt bij een compleet advies in de zorg, op het gebied van beleefplekken en camouflage. 

Anja v.d Laan en Corlies van Oord.

“Het besef hoe belangrijk kleur is in het interieur hadden we al maar wát was het boeiend om de cursus bij Marijke te volgen! Hoe is de opbouw van een kleur, hoe stel je een harmonieus kleurritme samen, welke invloed heeft kleur op een ruimte etc. etc. Het NCS systeem waar Marijke mee werkt levert kleurcombinaties op die je zelf zo niet kunt bedenken. De cursus is een absolute verdieping voor iedereen die geïnteresseerd is in kleur.” 

Wilma Bouman, Kleurenkleding

Ik las op fb dat jij kleurcursussen geeft, efficiënt en effectief is mijn ervaring. 

Sang Ear, directeur Het Comfort Woonadvies

Ik heb een interieur zaak in Boxtel. Om meerwaarde toe te voegen aan onze dienstverlening/aanbod, heb ik workshop Kleuradvies voor het interieur bij Marijke van Loon gevolgd. De workshop was heel leerzaam en zeer praktisch om het toe te passen. Wat ik persoonlijk belangrijk vind is dat workshop gegeven wordt in kleine groep van max 4 personen. Het was bovendien ook erg gezellig. Ik vond de manier waarop Marijke les gaf heel fijn. Zij is zeer aan te bevelen!! 

Deze cursus werd gegeven in opdracht van de Nederlandse Kleurenschool.

Cathelijne Visser, senior designer& managing partner Microcare International B.V.  

Marijke van Loon heeft mij jaren geleden al de grondbeginselen van de NSC kleurenleer bijgebracht. Als je als interieurarchitect kleur toepast dan gaat dat vaak in eerste instantie op basis van intuïtie en gevoel. Materialen hebben ten slotte al kleur van zich zelf. Daarbij ergens een frisse accentkleur adviseren gaat vaak ook nog goed met de kennis die je hebt als je van een design of art school komt.

Toch was dat voor mij nooit voldoende. Kleur is naast emotie vooral een technisch verhaal. Als je als interieurprofessional werkt, vind ik dat je kleur goed moet kunnen beargumenteren. Marijke van Loon heeft als vakdocent in de NCS kleurenleer zoveel ervaring dat het leren van gebalanceerde kleur harmonieën als heel snel vanzelf gaat. Het technische aspect van kleur wordt inzichtelijk gemaakt door een heldere uitleg en door veel oefeningen om kleur te ontleden.

Inmiddels werk ik tevens als textielontwikkelaar voor de meubelindustrie en heb ik veel met kleur te maken. De NCS kleuren cursussen van Marijke vormen nog iedere dag een basis bij het samenstellen van mijn collecties en het maken van de juiste kleurharmonieën in designs. Een basiscursus NCS coloursystem bij Marijke is een must voor iedereen die in het interieurvak bezig is. Als je in de gelegenheid bent een cursus te volgen is dit zeker aan te raden.

Deze cursus werd gegeven in opdracht van de Nederlandse Kleurenschool.

Kleuracademie voor bouwkunde Kleuracademie voor bouwkunde Kleuracademie voor bouwkunde Kleuracademie voor bouwkunde Kleuracademie voor bouwkunde