Basiscursus kleur Colour Comfort leden

Basiscursus kleur

De basiscursus kleur voor Colour Comfort leden.

Deze basiscursus is speciaal ontwikkeld voor degenen die de colour comfort cursus hebben gevolg. In de praktijk blijkt dat een aantal mensen die deze cursussen gevolg hebben zich graag willen richten op het inrichten voor b.v. particulieren, scholen, e.d. Deze cursus geeft u de mogelijkheid zich hierin te bekwamen zodat u een goed onderbouwd advies kunt maken, sneller, doelgerichter en professioneler kunt werken.

De cursus:

Dag 1.   Kleur waarnemen. Een duidelijke wetenschappelijke benadering van kleur. U kunt zelf aan de slag met oefeningen om inzicht in de kleurwetmatigheden te krijgen. De opzet is het professioneel leren waarnemen, beschrijven en communiceren over kleur.

 1. Waarnemen, bewuste en onbewuste waarneming
 2. Diverse vormen van waarnemingstypen.
 3. Wat is kleur
 4. Technische en visuele systemen
 5. Het NCS systeem
 6. Eigen en geleende kleur
 7. Kleur en licht

Dag 2.   Op deze tweede cursusdag gaan we aan de slag om de kennis van de eerste cursusdag in de praktijk te brengen. We gaan verder in op de  wetmatige mogelijkheden die het NCS systeem ons biedt. We leren meer objectief naar kleur te kijken en te beoordelen.

 1. Kleur en kleurritme
 2. kleuren en hun onderlinge interactie
 3. kleurvariabelen
 4. Harmonie en kleur
 5. kleurcontrasten

Dag 3. Dag drie komen de items aan bod die hieronder genoemd worden. In de middag gaan we aan de slag met praktijkopgaven.

 1. Sfeer, sfeercomponenten
 2. Individueel en collectief belang
 3. Aard van het verblijf
 4. Regievormen

De cursusduur:

De cursusduur is drie dagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Locatie:

Praagsingel 43

3404 CW in IJsselstein (Utrecht)

U kunt hier gratis parkeren. De cursusruimte heeft uitstekende daglichtcondities om kleur te kunnen beoordelen.

De cursusdata:

De cursusdata worden in overleg met de cursisten ingepland.

De investering:

De investering voor deze cursus bedraagt  € 795,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal.

Koffie, thee en een heerlijke lunch zijn inbegrepen.

Visualiseren. Optioneel

Kleurontwerpen dienen uiteraard gevisualiseerd te worden. Voor degene die hier niet in thuis zijn wordt er een dag aangeboden waarin u met een bewerkingsprogramma leert visualiseren zodat u ook uw ontwerp professioneel kunt presenteren. 

Dagcursus retoucheren € 295,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal (Syllabus).

Koffie, thee en een heerlijke lunch zijn inbegrepen.

Aantal plaatsen:

Maximaal 4.

Indien het aantal personen het maximum van 4 overschrijdt, dan plannen we nieuwe data in.

Vragen:

Mocht u nog vragen hebben dan bent u van harte welkom om deze te stellen. 030-6875200 of info@marijkevanloon.nl

Aanmelden:

U kunt zich aanmelden door uw gegevens en de bevestiging voor uw deelname te sturen naar info@marijkevanLoon.nl

Reacties cursisten

Roberta Klaassen-Kooij

Ik heb bij Marijke de driedaagse cursus “Kleur en Interieur” gevolgd.
Ik heb Marijke leren kennen als een gepassioneerde en allround Kleurspecialist. Ze is bovendien heel enthousiast, nuchter en praktisch ingesteld. 
In de cursus neemt ze je mee op ontdekkingsreis in de wereld van kleur en ik kan zeggen dat dit een unieke ervaring is geweest.
De cursus is heel toegankelijk en praktijkgericht. Naast de theorie ga je zelf aan de slag met het maken van oefeningen om inzicht te krijgen in de kleurwetmatigheden die het NCS-systeem biedt en om objectief te gaan kijken naar kleur en deze te beoordelen. Tevens wordt er aandacht besteed aan de kleurpsychologie en er wordt een begin gemaakt op welke wijze je met kleur en kleurwetmatigheden een ontwerp kunt maken.
Het is natuurlijk niet mogelijk om in drie dagen Kleurspecialist te worden maar Marijke helpt je een eind op weg. Ik stond versteld van de kennis die ik in drie dagen heb vergaard.  
Ik heb een super leerzame cursus gehad. Een echte aanrader om inzicht te krijgen in het belang van kleur! Kleur is overal en is er niet toevallig. Kleur maakt een wezenlijk deel uit van ons bestaan en is een prachtig cadeau van moeder natuur.  
Marijke, ontzettend bedankt voor jouw deskundigheid en betrokkenheid en niet te vergeten de heerlijke lunches.
Ans Becks

“Wat ging er een wereld voor me open om te leren hoe je tot bijzondere kleurcombinaties kunt komen. Ik heb de cursus echt als een verrijking ervaren en ben erg enthousiast dit toe te gaan passen.”

Anja v.d Laan en Corlies van Oord.

“Het besef hoe belangrijk kleur is in het interieur hadden we al maar wát was het boeiend om de cursus bij Marijke te volgen! Hoe is de opbouw van een kleur, hoe stel je een harmonieus kleurritme samen, welke invloed heeft kleur op een ruimte etc. etc. Het NCS systeem waar Marijke mee werkt levert kleurcombinaties op die je zelf zo niet kunt bedenken. De cursus is een absolute verdieping voor iedereen die geïnteresseerd is in kleur.” 

Basiscursus kleur Colour Comfort leden Basiscursus kleur Colour Comfort leden Basiscursus kleur Colour Comfort leden Basiscursus kleur Colour Comfort leden Basiscursus kleur Colour Comfort leden