Cursus Kleur en Exterieur

Kleur in het exterieur.

Wenst u dat uw organisatie of uw medewerkers zich meer professionaliseren, of wilt uzelf graag professionaliseren in het ontwerpen van kleur? Bent u toe aan verdieping van uw werkzaamheden of bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging? Neem dan even een kijkje in het aanbod van de onderstaande professionele opleiding.

Cursus kleur in het exterieur.

Niets is zo emotioneel als kleur en als een complex of een wijk wordt ‘omgekleurd’ is dit vaak een lastig traject. Zaken die hierbij een rol spelen zijn:

 1. De persoonlijke voorkeur van de bewoners. Hun emotionele benadering van kleur.
 2. Wettelijk gezien moet 70% het eens zijn met het nieuwe ontwerp.
 3. Het ontwerp moet gemiddeld 20 jaar mee, dus trend is geen optie.
 4. De verftechnische eisen die aan het project gesteld worden.
 5. Het visualiseren van het ontwerp als communicatiemodel.
 6. Krijgen de bewoners een keuze.
 7. Hoeveel keuzes hebben de bewoners.
 8. Past het nieuwe ontwerp in de omgeving. Is het in harmonie met de omgeving.
 9. Passen de kleuren bij het type architectuur.
 10. Wie maakt het nieuwe ontwerp.
 11. Hoe beoordeel je of het een goed ontwerp is.
 12. Welke vragen, c.q. programma van eisen heeft dit specifieke project.

Voor alle betrokken partijen is het prettig als deze procedure soepel verloopt en de bewoners blij zijn met het ontwerp. Het bevordert de relatie met de corporatie en ook het uitvoerende bedrijf ontleent hier meerwaarde aan.

Deze cursus is vooral geschikt voor:

 1. Medewerkers van corporaties die zich graag hierin willen specialiseren, het ontwerpen graag in eigen hand houden of duidelijk willen communiceren over kleur met de ontwerpers.
 2. Verf- en onderhoudsspecialisten die meerwaarde willen creëren voor hun klanten door hun kennis over kleur. Duidelijk en met argumenten kunnen communiceren over kleur. Het zelf aan kunnen leveren van een goed kleurontwerp bevordert de procedure, geeft een duidelijke meerwaarde in professionaliteit.
 3. Architecten die zich graag met een goed onderbouwd kleurenplan en kleurkennis willen onderscheiden en beargumenteren.

De cursus:

Dag 1.   Kleur waarnemen. Een duidelijke wetenschappelijke benadering van kleur. U kunt zelf aan de slag met oefeningen om inzicht in de kleurwetmatigheden te krijgen. De opzet is het professioneel leren waarnemen, beschrijven en communiceren over kleur.

 1. Wat is kleur
 2. Technische en visuele systemen
 3. Het NCS systeem
 4. Harmonie en kleur
 5. Kleur en kleurritme
 6. kleuren en hun onderlinge interactie

Dag 2.   Toepassen basiskennis kleur voor woningen, woonwijken en de omgeving waarin deze zich bevinden. Op deze tweede cursusdag gaan we aan de slag om de kennis van de eerste cursusdag in de praktijk te brengen. We gaan verder in op de wetmatige mogelijkheden die het NCS systeem ons biedt. We leren meer objectief naar kleur te kijken en te beoordelen.

Dag 3.   Toepassen van de opgedane kennis voor o.a. flatcomplexen. Deze derde dag gaan we aan de slag met grote complexen. Waarin verschillen deze van woningen, wat zijn hierin de mogelijkheden en beperkingen. Wat betekent het begrip ruimte voor de kleurgeving en hoe maak je een wijkgerichte aanpak als een wijk uit meerdere flats bestaat.

De cursusduur:

De cursusduur is drie dagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Locatie:

Praagsingel 43

3404 CW in IJsselstein (Utrecht)

U kunt hier gratis parkeren. De cursusruimte heeft uitstekende daglichtcondities om kleur te kunnen beoordelen.

De cursusdata:

De cursusdata worden in overleg met de cursisten ingepland

De investering:

De investering voor deze cursus bedraagt  € 795,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal.

Dagcursus retoucheren € 295,- exclusief BTW en inclusief lesmateriaal.

Koffie, thee en een heerlijke lunch zijn inbegrepen.

Aantal plaatsen:

Maximaal 4.

Indien het aantal personen het maximum van 4 overschrijdt, dan plannen we nieuwe data in.

Vragen:

Mocht u nog vragen hebben dan bent u van harte welkom om deze te stellen. 030-6875200 of info@marijkevanloon.nl

Aanmelden:

U kunt zich aanmelden door uw gegevens en de bevestiging voor uw deelname te sturen naar info@marijkevanLoon.nl

kleur,  kleur,  kleur, kleurpsychologie, kleurpsychologie, kleurpsychologie, kleurpsychologie, kleurpsychologie, kleurpsychologie, kleur en interieur exterieur, kleur en interieur exterieur, kleur en interieur exterieur, kleur en interieur exterieur, kleur en interieur exterieur, kleur en interieur exterieur,  ouderenzorg, ouderenzorg, ouderenzorg, ouderenzorg, ouderenzorg, ouderenzorg, cursus en trainingen , cursus en trainingen, , cursus en trainingen, cursus en trainingen, kinderdagverblijven, onderwijs, kantoren, zorg, ouderenzorg , woonwijken of stedenbouw. Dan kan ik u, met meer dan 30 jaar ervaring, een passende workshop, cursus of training aanbieden.kinderdagverblijven, onderwijs, kantoren, zorg, ouderenzorg , woonwijken of stedenbouw. Dan kan ik u, met meer dan 30 jaar ervaring, een passende workshop, cursus of training aanbieden.