Kleuracademie voor bouwkunde

kleuradvies, workshop, kleur training, NCS, Munsell, kleurenleer, kleurpsychologie

Kleuracademie voor bouwkunde

De kleuracademie voor bouwkunde is een opleidingsinstituut voor professionals die vormgeven aan omgevingen. 

Workshop, cursus en trainingen. Opleidingsaanbod voor professioneel kleurontwerpen. 

Een ontdekkingsreis in de wereld van kleur. Kennis over kleurtechniek en kleurpsychologie maakt het ontwerpen van omgevingen leuker, creatiever, professioneler en veelzijdiger.

Beleving is steeds meer een hot item. Kleur als ontwerptool is het belangrijkste element om beleving inhoud te geven. De impact van de psychologische werking van kleur krijgt ook in de omgeving steeds meer aandacht. De reclamewereld was een van de eerste die de psychologie van kleur met succes toepast. In onze bebouwde omgeving kunnen we nog veel winst behalen om de welzijnsfactor te verhogen en kleur integraal als ontwerptool toe te passen en te communiceren. Workshop . Workshop

Doelgroep workshop, cursus en trainingen.

De cursus is in principe voor de professionele markt, zoals architecten, binnenhuisarchitecten, stylisten, schilders- en onderhoudsbedrijven, maar ook toegankelijk voor geïnteresseerden. De cursus wordt gegeven op MBO en VWO niveau. Indien mogelijk worden de groepen op deze verschillende niveaus samengesteld. Voor deelname aan de cursus is geen vooropleiding in kleur nodig. 

Cursusduur.

De cursussen hebben een duur van 3 tot 4 dagen, afhankelijk van de noodzakelijke kennis die nodig is om een solide basis te verwerven. Bij de cursus krijgt u een syllabus waarin de lesstof overzichtelijk is weergegeven.

Workshop, cursus en trainingen op maat of in company.

Staat uw cursus er nog niet bij, of wilt u graag een op maat gesneden cursus, neem dan gerust contact op dan gaan we dit voor u regelen.

Voor de onderstaande cursussen zijn nog geen data ingepland, maar als u graag een van deze cursussen wilt volgen laat het mij weten, dan ga ik dit voor u organiseren. 

Reacties van Cursisten:

Maarten Bosch, BDGM Bosch duurzaam gebouw management

Bij Marijke heb ik veel mogen leren over kleur, samenhang en harmonie. Bij het inrichten van kantoren was dit voor mij altijd een beetje op gevoel, zonder systeem. Nu heb ik meer houvast. Nooit gedacht dat je dit in een systeem kan laten vallen waardoor het makkelijker wordt om kleuren op elkaar af te stemmen. Mooie cursus met bijzonder goed lesmateriaal. Dank voor je inzichten Marijke. Hartelijke groet, Maarten Bosch

Anja v.d Laan en Corlies van Oord.

“Het besef hoe belangrijk kleur is in het interieur hadden we al maar wát was het boeiend om de cursus bij Marijke te volgen! Hoe is de opbouw van een kleur, hoe stel je een harmonieus kleurritme samen, welke invloed heeft kleur op een ruimte etc. etc. Het NCS systeem waar Marijke mee werkt levert kleurcombinaties op die je zelf zo niet kunt bedenken. De cursus is een absolute verdieping voor iedereen die geïnteresseerd is in kleur.” 

Wilma Bouman, Kleurenkleding

Ik las op fb dat jij kleurcursussen geeft, efficiënt en effectief is mijn ervaring. 

Sang Ear, directeur Het Comfort Woonadvies

Ik heb een interieur zaak in Boxtel. Om meerwaarde toe te voegen aan onze dienstverlening/aanbod, heb ik workshop Kleuradvies voor het interieur bij Marijke van Loon gevolgd. De workshop was heel leerzaam en zeer praktisch om het toe te passen. Wat ik persoonlijk belangrijk vind is dat workshop gegeven wordt in kleine groep van max 4 personen. Het was bovendien ook erg gezellig. Ik vond de manier waarop Marijke les gaf heel fijn. Zij is zeer aan te bevelen!! 

Deze cursus werd gegeven in opdracht van de Nederlandse Kleurenschool.

Cathelijne Visser, senior designer& managing partner Microcare International B.V.  

Marijke van Loon heeft mij jaren geleden al de grondbeginselen van de NSC kleurenleer bijgebracht. Als je als interieurarchitect kleur toepast dan gaat dat vaak in eerste instantie op basis van intuïtie en gevoel. Materialen hebben ten slotte al kleur van zich zelf. Daarbij ergens een frisse accentkleur adviseren gaat vaak ook nog goed met de kennis die je hebt als je van een design of art school komt.

Toch was dat voor mij nooit voldoende. Kleur is naast emotie vooral een technisch verhaal. Als je als interieurprofessional werkt, vind ik dat je kleur goed moet kunnen beargumenteren. Marijke van Loon heeft als vakdocent in de NCS kleurenleer zoveel ervaring dat het leren van gebalanceerde kleur harmonieën als heel snel vanzelf gaat. Het technische aspect van kleur wordt inzichtelijk gemaakt door een heldere uitleg en door veel oefeningen om kleur te ontleden.

Inmiddels werk ik tevens als textielontwikkelaar voor de meubelindustrie en heb ik veel met kleur te maken. De NCS kleuren cursussen van Marijke vormen nog iedere dag een basis bij het samenstellen van mijn collecties en het maken van de juiste kleurharmonieën in designs. Een basiscursus NCS coloursystem bij Marijke is een must voor iedereen die in het interieurvak bezig is. Als je in de gelegenheid bent een cursus te volgen is dit zeker aan te raden.

Deze cursus werd gegeven in opdracht van de Nederlandse Kleurenschool.

Kleuracademie voor bouwkunde Kleuracademie voor bouwkunde Kleuracademie voor bouwkunde Kleuracademie voor bouwkunde Kleuracademie voor bouwkunde