Het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

kleur cursus opleiding

Opgeleid als docent creatieve vakken en later de kunstacademie heb ik een aantal jaren lesgegeven bij wat destijds het tweede kans onderwijs was voor volwassenen.  Ik had super gemotiveerde leerlingen die echt het hemd van je lijf vroegen en ik vond het uitdagend, inspirerend en geweldig leuk om te doen.  Het lesgeven aan deze doelgroep verdween helaas toen het een R.O.C. werd. Het was tijd , jawel dit jaar, 16 augustus 2018 al weer 25 jaar geleden  om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Van Loon Kleuradvies was een feit.

U begrijpt het waarschijnlijk al. Ik mis het lesgeven, de kennis en ervaring doorgeven, het enthousiasmeren van cursisten. Kortom,  alles wat lesgeven leuk maakt. Ik ga bescheiden beginnen met een cursus kleurgeven voor het exterieur en een cursus interieur voor particulieren.  Binnen de context van de Schildersvakkrant wil ik u graag het eerste aanbieden, kleurgeven voor het exterieur.

Veel schildersbedrijven en grote onderhoudsbedrijven schakelen externe specialisten in om een kleurenplan te ontwerpen, maar hoe leuk is het om dit zelf onder de knie te krijgen. Je klant een mooi ontwerp voor te schotelen dat je ook met argumenten kunt onderbouwen.  Veel mensen, waaronder ook de bewoners, beseffen vaak niet dat een nieuw kleurontwerp voor het exterieur zo’n 20 jaar mee moet gaan. Wettelijk gezien moet ook 70% van de bewoners akkoord gaan met het nieuwe ontwerp. Het is voor alle partijen prettig als de ontwerpfase en de presentatie aan de bewoners soepeltjes verloopt. Strategie is belangrijk, want als het soepel verloopt dan is het winst voor alle partijen. Geen gedoe, de bewoners en de opdrachtgever blij en uiteraard de schilders die het uiteindelijk uit moeten voeren krijgen vaak koffie en thee aangeboden.

U zult zich nu wel afvragen wat de cursus inhoud. De cursus duurt drie dagen, dus dat is goed te doen. Dag één wordt de basiskennis van kleur uitgelegd, een ontdekkingsreis. Dag twee gaan we aan de slag met eenvoudige kleuropgaves voor bijvoorbeeld woningen en woonwijken. Dag drie worden de opgaven complexer. Dan gaan we flatcomplexen behandelen en de omgeving waarin deze complexen staan. U kunt ook zelf een project inbrengen. De strategie en allerlei verwante zaken komen uiteraard ook aan bod. Ik maak voor u een mooie syllabus om alles nog eens na te kunnen lezen.

Zijn er na de drie dagen nog probleempjes. Bijvoorbeeld  hoe visualiseer en presenteer ik mijn ontwerp! Dan is er geen nood, voor degenen die dit niet kunnen of hier moeite mee hebben plakken we er  nog een dag aan. U leert dan stap voor stap om een foto optimaal te retoucheren. Stap voor voor stap staat dit wederom in een syllabus.  Ook personen voor wie fotobewerking de ver van mijn bed show is, het komt goed.   

Denk u nu dat zou ik graag willen leren, kijk dan een op de volgende link: 

https://marijkevanloon.nl/workshop-cursus-en-trainingen/

Let wel! Omdat ik graag voldoende aandacht aan iedereen wil besteden, is er slechts plaats voor 4 personen. Zijn er mensen die graag een cursus willen volgen voor het interieur, laat het me weten. Bloed, bloed, bloed, bloed

#cursuskleur #cursuskleur #cursuskleur #cursuskleur #cursuskleur #cursuskleur #cursuskleur #kleurinterieur #kleurinterieur #kleurinterieur #kleurinterieur #kleurinterieur #kleurinterieur #kleurinterieur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.