Een kleurrijk 2019

Mag ik u een rooskleurig en kleurrijk 2019 wensen. Ik hoop dat u geen zwartkijker wordt, in het soortgelijke gat zal vallen, u niet op zwart zaad komt zitten, geen zwart schaap bent en niet op de zwarte lijst komt te staan. Zoals u ziet geniet kleur bij uitstek de voorkeur voor een geweldig 2019. Kleurrijke figuren zijn overigens ook interessanter en flamboyanter dan grijze muizen.

Kleur, we kunnen niet zonder om het leven te vieren, te veraangenamen en te genieten van dit prachtige cadeau van moeder natuur. Stel u zich eens voor dat u wakker wordt en de wereld is volkomen kleurloos. De huid van uzelf en uw partner ziet u als een grauwe grijstint. Uw slaapkamer is slechts een omgeving in grijzen, evenals de rest van de wereld. Persoonlijk ben ik ervan overtuigd dat we massaal aan de anti depressiva zouden moeten en de mensheid met uitsterven bedreigd zal worden.

Kleur is niet zomaar iets wat er toevallig is, maar een wezenlijk deel van ons bestaan waar wij gebruik van kunnen maken. Als mens kunnen we ons kleden en omringen met kleuren die wij als aangenaam ervaren. Zo zal een vastberaden, energiek persoon met passie voor het leven eerder kiezen voor rood dan voor bruin. Iemand die op het punt staat nieuwe wegen in slaan en houdt van nieuwe uitdagingen zal vaak kiezen voor lime of olijftinten. Ruimdenkende, rationele en optimistische mensen kiezen vaak voor geel. Degenen die dol zijn op bordeaux houden van elegantie en de goede dingen des levens. Zo geeft iedere kleur een eigen energie, omdat iedere kleur immers een andere, c.q. eigen golflengte heeft. We kunnen het vergelijken met muziek. Hoge tonen piepen in je oren en lage tonen vibreren in je buik.

Het is dus niet zomaar een dingetje, kleur. Niet iets wat je kunt bagatelliseren en denken dat het niets uitmaakt. Kleur kunnen we net als b.v. een gitaar beschouwen als een instrument. Zoals een gitaar niet alleen geluid produceert, maar we kunnen er muziek mee maken die ons kan verblijden, verassen en in vervoering kan brengen. Kleur is eveneens een instrument om te bespelen en het leven te vieren. Nogmaals een kleurrijk 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.